Så blev det oktober og tid til endnu et månedsmøde med Odense Friluftsforening. En stor gruppe af medlemmerne mødte op i Ålykkeskoven klar til det helt store madlavningsprogram. Dagens event stod nemlig på madlavning over bål og trangia i form af en Masterchef konkurrence. Medlemmerne blev delt ud i 5 grupper, som hver fik en række retter, som skulle tilberedes over de efterfølgende 3 timer. Herefter skulle retterne vurderes af et dommerpanel ud fra æstetik og smag, så en vindergruppe kunne udpeges.

Odense Friluftsforening havde ugen forinden modtaget en stor bunke udstyr sponsoreret af Friluftsrådet, som skulle bruges til dette og fremtidige events. Store gryder, dutchovens, bålpander og en god bunke knive og skeer, samt meget andet, var derfor tilgængelig til eventet.

Mørket krøb hurtigt ind over skoven denne oktoberaften, så lanterner og lamper blev tændt, så der fortsat kunne hakkes løg, æltes dej og skæres kød. Der blev arbejdet effektivt på at få tilberedt de udfordrende retter inde for tidsbegrænsningen.

Da tiden lakkede mod ende, stod et bord fyldt med lækre retter ved bålet omgivet af sultne medlemmer. Maden inkluderede følgende: pizzaer bagt i dutchoven, dhal og naanbrød, supper, hjemmestoppede pølser, kanelsnegle samt meget andet.

Dommerne kom efter en lang diskussion frem til et vinderhold: pizzaholdet!  Ingen kunne stå for de lækre bunde og gode fyld.

Resten af aften stod på spisning og hygge foran bålet (samt ”lidt” opvask).

Skrevet af: Emil Gutfeldt