Den 15.-16. juni var foreningen på weekendtur ved Afgrunden lige uden for Vissenbjerg.

Vi trodsede elementernes rasen og cyklede af sted i styrtende regn. Vi ankom som druknede mus til Shelterpladsen Vissenbjergbakkerne, hvor vi skulle overnatte.

Planen var egentlig, at vi skulle udforske området via de mange afmærkede vandrestier, men helt ærligt: Vi gad ikke sådan rigtigt ud i regnvejret. Derfor satte vi os til rette i shelteren og fik vendt verdenssituationen. Om eftermiddagen var der heldigvis ophold i regnvejret, så vi fik en gåtur på en af vandreruterne, som var ca. 3 km. Området omkring Vissenbjerg er rigtig dejligt, fordi der er gode udsigtspunkter over landskabet og skoven får stort set lov at passe sig selv.

Der er ikke adgang til vand på shelterpladsen, så vi tog en afstikker til Vissenbjerg Kirke for at hente vand. Tilbage på shelterpladsen samlede vi brænde af den våde slags, for vi ville jo gerne have bål om aftenen. En tørresnor blev også hængt op, hvilket var tiltrængt, da vi havde en del vådt tøj efter cykelturen. Aftensmaden blev tilberedt over trangia og efter opvasken gik vi en tur på Bestig Bjerge ruten på 2,8 km. Vi sluttede dagen af med bål og kage.

Søndag vågnede vi heldigvis op til solskin. Efter en overdådig morgenmad var det derfor oplagt at tage den længste af vandreruterne, som er på ca. 7 km. Det var rart at stoppe op ved Udsigten og nu nyde landskabet i solskin – det havde været noget gråt dagen før.

Tilbage på shelterpladsen fik vi en god frokost, hvorefter vi pakkede sammen og cyklede tilbage til Odense – i tørvejr og medvind, så det var en ren fest sammenlignet med dagen før. Trods regnvejret havde vi haft en rigtig hyggelig tur og vi vil derfor gerne på flere af den slags weekendture fremover.

Skrevet af: Anja Nielsen