I uge 31 i 2019 drog vi på foreningens første tur til udlandet. Turen gik til Kroatien, nærmere bestemt Paklenica Nationalpark i den vestlige del af landet, tæt på kysten. Vi var naturligvis meget spændte på turen og alt det, vi skulle opleve.

Efter en lang rejse ankom vi til nationalparken, hvor vores base var en hytte et godt stykke inde i nationalparken. Herfra tog vi dagligt på udflugter. Vi fik naturligvis vandret en masse kilometer i nationalparken, som er rigtig smuk og tilsyneladende et populært udflugtsmål. Vejret var varmt og solrigt, så det kunne vi ikke klage over. Udover vandring tog vi på klippeklatring. Her var der forskellige ruter med varierende højder og sværhedsgrader. Det var en sjov, udfordrende og – for nogen – grænseoverskridende oplevelse. 

Den ene dag bød også på en toptur til nationalparkens næsthøjeste bjerg 1753 m. o. h. Vi tog turen hele vejen op og tilbage til vores bjerghytte på 11 timer. Der var træthed og ømme fødder at spore efter den tur, men vi var kommet gennem varierende og flotte landskaber og der var en fantastisk udsigt fra toppen af bjerget, så det var helt klart det værd. De ømme fødder blev dulmet i den lokale ”swimmingpool” – et bassin som flodvandet løb ud i, lige ved siden af hytten.

Det blev også til et besøg i grotten Manita Pec, som er en smuk gammel grotte med massevis af drypsten og her fik vi en guidet tur og lærte om grottens historie, dyreliv mm.

De sidste dage blev tilbragt i den lille by Starigrad. Her havde vi lejet kajakker den ene dag og cykler den anden. Vi havde en god dag på vandet i kajakkerne, hvor vi sejlede et godt stykke op langs kysten og tilbage. Vi kunne konstatere, at landskabet på den modsatte bred var noget anderledes og mere tørt.

Dagen efter bød på cykeltur. Vores tur førte os både langs veje og ad stier, gennem byer og lidt op i bjergene. Det var en hård tur og en gang imellem lidt spændende, da færdselsregler for cyklister ikke rigtig er noget, de bruger i Kroatien. Vi havde set folk cykle både på fortove og veje, så da vi i cykeludlejningen spurgte, hvad der var korrekt, lød svaret: ”Whatever you want”. Men vi fik da trods alt en del kilometer i benene og hjulene og kom velbeholdne tilbage.

Selvom det var en aktiv ferie, var der naturligvis også tid til afslapning med bøger, til at bade og til kortspil og is på den lokale strandbar. Den ene aften spiste vi også aftensmad på en lokal restaurant, med en lille tyk hund som ivrig tilskuer, og dessert på en af de andre restauranter. Ellers lavede vi selv mad på turen; der var heldigvis et fint udvalg af madvarer og snacks i en af de lokale butikker.

Da turen var slut, kunne vi se tilbage på nogle skønne dage. Vi havde haft nogle rigtig gode oplevelser på turen, været heldige med vejret og haft det sjovt og hyggeligt sammen. Vi glæder os derfor til næste tur i sommeren 2020!

Skrevet af Anja Nielsen