Efterår = svampetid. Det var i hvert fald udgangspunktet for aftenens møde, hvor vi drog på svampejagt ved Langesø. Der var medbragt kurve og poser til svampene og bøger, som gav en udførlig guide til de forskellige svampearter – vi ville jo helst kun samle de spiselige svampe. Skovbunden blev grundigt undersøgt og vi stoppede flere gange op for at tage svampe i nærmere øjesyn, alt sammen mens der selvfølgelig var tid til at snakke.

Efter lidt søgen fandt vi da også et område med virkelig mange svampe af den spiselige slags og der blev plukket flittigt. Men ak og ve. Svampene tilhørte en underart, som ganske vist stadig er spiselig, men har en meget bitter smag. Efter nogle smagsprøver kunne det konstateres, at det var denne, vi havde fat i. Derfor måtte kurve og pose desværre tømmes igen.

Vi havde dog ikke taget turen til Langesø helt forgæves. Vi havde trods alt fået lært lidt om svampe og tilmed haft en hyggelig aften i hinandens selskab og de smukke omgivelser. Og så fandt vi en masse brombærkrat, som vi kastede os over og dét er jo heller ikke så dårligt.

Skrevet af Anja Nielsen