Den 22.-24. maj var det blevet tid til at tilbagelægge endnu et stykke af Øhavsstien og denne gang gik turen til Ærø.

Vi mødtes en grå eftermiddag og tog med færgen til Søby, hvorfra starten gik. I silende regn gik vi de første 8 kilometer til vores overnatningssted, som lå lige ned til vandet. Der var en del andre på stedet, men vi fik da plads i telt eller – for nogens vedkommende – under et halvtag til en båd. Heldigvis stoppede regnen i løbet af aftenen og der var plads nok til at hænge vådt tøj op i ”bådehuset”.

Lørdag var vejret en hel del bedre og med fornyet energi fortsatte vi turen. En stor del af Øhavsstien går selvfølgelig langs vandet, men som vi havde oplevet de to forudgående år, kom vi også ad stier og veje lidt længere inde i landskabet samt gennem byer og sommerhusområder. Ud på eftermiddagen nåede vi frem til en shelterplads lidt uden for Ærøskøbing, hvor vi skulle overnatte. Her var masser af plads i de tre shelters og godt med træer til hængekøjer.

Efter en dukkert i det kolde vand, tog vi ind til Ærøskøbing for at spise is og kigge på byens små fine huse. Aftensmaden fik et ekstra twist, da der blev fanget muslinger i vandet og de fungerede fint som tilbehør til maden. Og så var der naturligvis skumfiduser og bålhygge om aftenen.

Søndag gik vi det sidste stykke til Marstal. Vejret var en blandet fornøjelse med både regn og sol – dansk forår som vi kender det bedst. Vi kom endnu en gang gennem afvekslende landskab og det er det gode ved Øhavsstien – der er så meget forskelligt at se, at den ikke bliver kedelig at gå på. Fra Marstal gik turen i første omgang tilbage til Ærøskøbing og herfra sejlede vi til Fyn.

Vi havde haft en dejlig tur i skønne omgivelser og humøret var højt hos os alle. De fleste af os nød at være af sted på vandretur og da denne etape var kortere end de to tidligere, var der også masser af tid til at holde pauser for at spise chokolade, se på ællinger og heste samt til et par badeture. Vi glæder os til foråret og næste etape! Skrevet af Anja Nielsen.